Werken en klimmen

Bijgewerkt: 20 mrt 2019

Zo, mijn tweede werkweek zit erop.


Mijn werkweek begon rustig ondanks dat het momenteel erg druk is op de werkvloer. Hierdoor heeft mijn begeleider geen tijd om mij al de moeilijke financiële budgetmodellen toe te lichten. Wat ik de eerste twee dagen heb gedaan is mijzelf inlezen in Facility Management, in een aantal systemen dat wij gebruiken en oefenen in het uitrekenen van KPI’s.


Op woensdag kreeg ik van mijn stagebegeleider te horen dat hij graag wil dat ik mij inlees over Sustainable Tourism omdat dit steeds relevanter wordt. Het concept hiervan spreekt me erg aan, het houdt namelijk in dat toeristen een steentje bij kunnen dragen aan de lokale economie en natuur.


Op donderdag kreeg ik inzage in het budget dat is opgesteld voor de komende vijf jaar en kreeg de gelegenheid om deze in te lezen en er vragen over te stellen. Daarnaast ben ik nog een beetje verder gegaan met sustainable tourism.


Op vrijdagochtend heb ik lange tijd met mijn begeleider gezeten en hebben we samen het budget geüpdatet. Daarnaast hebben we nog met het hoofd van de account department gezeten om te overleggen hoeveel extra personeelsleden er nodig zullen zijn over de komende vijf jaar. Hierna werd aan mij gevraagd of ik het budget wilde updaten, dit heb ik gedaan en heb het samen met mijn begeleider die middag doorgenomen.


Hierna was het natuurlijk weekend. Met ons studentengroepje hebben wij natuurlijk veel activiteiten ondernomen in het weekend!


Vrijdagavond, het weekend is begonnen in een Frans restaurant waar we met z'n allen zijn gaan eten. Hierna ben ik samen met nog een paar anderen wat drinken in onze buurt.

Op zaterdagmiddag zijn we naar een poolparty geweest, wat erg gezellig was. Hierna hadden we natuurlijk erg veel trek en gingen dus uiteten. We sloten de dag af door naar het strand te gaan en hier gezellig nog wat te drinken.De zondag was andere koek. We hadden om 9:30 uur afgesproken om naar Le Pouce te rijden en deze berg te beklimmen. Le Pouce is de op twee na hoogste berg van Mauritius, met een hoogte van 812 meter. Het eerste deel was redelijk goed te doen, omdat dit nog niet echt klim en klauter werk was, maar zoals de naam al zegt (Le Pouce = de duim), was het laatste gedeelte een stuk lastiger.Natuurlijk is het ons toch gelukt om de top te bereiken en dit was mij een uitzicht!

De daling vond ik een stuk makkelijker, maar toch zaten er nog lastige stukken bij. In totaal heeft het ons zo’n drie uur gekost om de route te lopen, maar dit was het zeker waard.Op de weg naar huis was het erg druk, maar wij wisten niet waarom. Op slechts vijf minuten van ons huis was de weg afgesloten, waardoor wij onze auto moesten parkeren en moesten wachten. Het jaarlijkse Festival Internasional Kreol vond hier plaats, een soort van carnaval waarbij veel landen worden vertegenwoordigd door muziek en dans op een praalwagen.Wij spraken een meneer die ons vertelde dat er een groot feest werd gegeven in de buurt, maar wij waren allemaal vies en moe van de wandeling. De beste optie was dan ook om lekker naar huis te gaan, te douchen en ons voor te bereiden op de volgende werkweek.


Tot volgende week!

Recente blogposts

Alles weergeven

Stage 3e jaars november 2018 - maart 2019

Avonturen meebeleven?

schrijf je in en ontvang mijn updates

Over mij

  • YouTube Icon Pim Fischer
  • Instagram Pim Fischer
  • LinkedIn Icon Pim Fischer
  • Facebook Icon Pim Fischer

Mijn naam is Pim Fischer. Voor mijn studie, Finance & Control, aan de Haagse Hogeschool ga ik stage lopen op Mauritius. Een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Het ligt op zo'n 9.500 km hiervandaan en ruim 14 uur vliegen vanaf Amsterdam.  
Het verloop van mijn avontuur >>

 

Mauritius (succesvol afgerond)
winter 2018 - 2019 stage Finance & Control

Cambodja 
zomer 2019 stage Micro-Finance

Stage juli - augustus 2019

Omdat ik me wil oriënteren voor mijn eindstage in micro-finance ga ik in mijn zomervakantie 2019 op stage naar Cambodja. Toevallig is het ook zo'n 9.500 km van thuis, ongeveer net zover als Mauritius. Deze stage is micro-finance georiënteerd. Dus ik hoop hier te leren of ik inderdaad de goede richting opgeslagen ben. 

Hier kun je mijn avontuur volgen in Cambodja >>

Stage 4e jaars eindstage 2020

Mijn stage begint in het najaar bij VSL (Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland), in Delft. Ik sta in de startblokken. 

Eindstage + scriptie (in overleg HHS)
najaar 2020 stage Finance & Control

copyright - Pim Fischer
Middel 1-8.png