Samenvatting 3 weken

Bijgewerkt: 10 jan 2019

Zo, er zitten nu weer drie weken op.


De eerste twee weken heb ik gewerkt aan een model dat gebruikt kan worden om toekomstige tarieven uit te rekenen en de berekeningen hiervan zijn goedgekeurd door mijn begeleider.


De laatste week heb ik hard gewerkt aan iets anders. Het bedrijf waar ik werk heeft ervoor gekozen om de agenda’s van conciërges en eigenaren van appartementen te digitaliseren, waardoor er veel minder papier hoeft te worden gebruikt. Dit hebben wij gedaan door Google Calendar te koppelen aan het programma dat wij gebruiken voor boekingen. Hierdoor worden boekingen automatisch op de kalender gezet en wanneer er een verandering gebeurd, is dit ook terug te vinden op de kalender.


Het programma willen we graag vanaf 1 januari invoeren maar hiervoor moesten er een aantal boekingen overnieuw worden gedaan omdat het programma de oude boekingen niet meeneemt. In het begin deden wij dit door elke boeking te annuleren en opnieuw in te voeren, maar dit koste ongeveer 15 minuten per mutatie en we moesten er 600 doen. We hebben dit kunnen versnellen door de gegevens rechtstreeks in de Google Calendar te zetten en die gegevens terug te koppelen naar het programma dat de boekingen regelt. Hierdoor is het ons gelukt om voor de kerst de oude boekingen om te zetten. De digitale kalenders zijn op 1 januari verstuurd.


Deze week mag ik aan de slag met een Price Intelligence Engine die gebruikt gaat worden om de prijzen dynamisch te maken waardoor we goed kunnen inspelen op de concurrentie.


Iedereen nog Fijne Feestdagen gewenst!

Recente blogposts

Alles weergeven

Stage 3e jaars november 2018 - maart 2019

Avonturen meebeleven?

schrijf je in en ontvang mijn updates

Over mij

  • YouTube Icon Pim Fischer
  • Instagram Pim Fischer
  • LinkedIn Icon Pim Fischer
  • Facebook Icon Pim Fischer

Mijn naam is Pim Fischer. Voor mijn studie, Finance & Control, aan de Haagse Hogeschool ga ik stage lopen op Mauritius. Een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Het ligt op zo'n 9.500 km hiervandaan en ruim 14 uur vliegen vanaf Amsterdam.  
Het verloop van mijn avontuur >>

 

Mauritius (succesvol afgerond)
winter 2018 - 2019 stage Finance & Control

Cambodja 
zomer 2019 stage Micro-Finance

Stage juli - augustus 2019

Omdat ik me wil oriënteren voor mijn eindstage in micro-finance ga ik in mijn zomervakantie 2019 op stage naar Cambodja. Toevallig is het ook zo'n 9.500 km van thuis, ongeveer net zover als Mauritius. Deze stage is micro-finance georiënteerd. Dus ik hoop hier te leren of ik inderdaad de goede richting opgeslagen ben. 

Hier kun je mijn avontuur volgen in Cambodja >>

Stage 4e jaars eindstage 2020

Mijn stage begint in het najaar bij VSL (Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland), in Delft. Ik sta in de startblokken. 

Eindstage + scriptie (in overleg HHS)
najaar 2020 stage Finance & Control

copyright - Pim Fischer
Middel 1-8.png