Samenvatting 3 weken

Zo, er zitten nu weer drie weken op.


De eerste twee weken heb ik gewerkt aan een model dat gebruikt kan worden om toekomstige tarieven uit te rekenen en de berekeningen hiervan zijn goedgekeurd door mijn begeleider.


De laatste week heb ik hard gewerkt aan iets anders. Het bedrijf waar ik werk heeft ervoor gekozen om de agenda’s van conciërges en eigenaren van appartementen te digitaliseren, waardoor er veel minder papier hoeft te worden gebruikt. Dit hebben wij gedaan door Google Calendar te koppelen aan het programma dat wij gebruiken voor boekingen. Hierdoor worden boekingen automatisch op de kalender gezet en wanneer er een verandering gebeurd, is dit ook terug te vinden op de kalender.


Het programma willen we graag vanaf 1 januari invoeren maar hiervoor moesten er een aantal boekingen overnieuw worden gedaan omdat het programma de oude boekingen niet meeneemt. In het begin deden wij dit door elke boeking te annuleren en opnieuw in te voeren, maar dit koste ongeveer 15 minuten per mutatie en we moesten er 600 doen. We hebben dit kunnen versnellen door de gegevens rechtstreeks in de Google Calendar te zetten en die gegevens terug te koppelen naar het programma dat de boekingen regelt. Hierdoor is het ons gelukt om voor de kerst de oude boekingen om te zetten. De digitale kalenders zijn op 1 januari verstuurd.


Deze week mag ik aan de slag met een Price Intelligence Engine die gebruikt gaat worden om de prijzen dynamisch te maken waardoor we goed kunnen inspelen op de concurrentie.


Iedereen nog Fijne Feestdagen gewenst!