Le Morne Brabant

Ja hoor, Ook afgelopen week was een succes. Op maandag hebben we oudjaar gevierd in Grand baie en daar genoten van een heerlijke BBQ aan het strand. Hierna hebben we aan het strand gezeten en met wat drankjes gewacht op 00:00. Er ging enorm veel vuurwerk af. Na het vuurwerk zijn we nog naar een aantal clubs geweest.


Op woensdag zijn we naar Le Morne Brabant gereden. Deze berg is een icoon in Mauritius, voornamelijk door haar lugubere verleden. Wij gingen met z'n alle deze berg beklimmen, en hoewel we eigelijk om 09:00 wilde beginnen kwamen we pas om 10:45 aan. Hierdoor was het bloedheet, helemaal bovenop, omdat het toen 12:30 was. Het uitzicht was wel fantastisch en het was zeker een prestatie dat het was gelukt.


Eenmaal beneden gingen we naar het strand, wat erg mooi was. Hierna reden we door op zoek naar een restaurant, maar omdat 2 januari hier een feestdag is was bijna alles gesloten. Uiteindelijk vonden we toch nog een plek om wat te eten. Op weg naar huis kwamen we een prachtige zonsondergang tegen en besloten maar een kleine omweg te nemen via Flic en Flac om nog wat langer te kunnen genieten van de zonsondergang. In Flic en Flac hebben we een tijdje gezeten aan het strand waarna we weer naar huis reden.