Ile Aux Cerfs

Bijgewerkt: 16 jan 2019

De voorgaande week was allesbehalve interessant. We hadden ons allemaal braaf klaargemaakt voor de cycloon die zou komen, maar die stelde (gelukkig) weinig voor. Hierdoor hebben we niet echt andere activiteiten ondernomen, behalve dat we naar de bazaar in Grand Baie zijn gegaan.Deze week echter was wel erg leuk. Op maandag (Kerstavond) hadden we heerlijk gegeten in Grand Baie, waarna we de avond uitgingen. De volgende dag waren we vrij en hebben we wat rondgehangen in de buurt.


Grote groep

Op zaterdag zijn we naar Ile Aux Cerfs gegaan. Dit betekende dat we om 7:45 werden opgehaald door onze taxi, die ons precies naar de andere kant van het eiland bracht. Daar eenmaal aangekomen werden we weer herenigd met de groep van Flic en Flac en dus de andere student van de Haagse Hogeschool. Ook ging de groep uit Blue Bay met ons mee, waardoor we in totaal op 27 mensen zaten.


We stapte eerst aan boord van een overdekte boot met een glazen bodem. Dit was erg leuk, omdat je veel koraal (grijs) en vissen kon zien. We gingen snorkelen in Blue Bay, wat erg mooi was. Hierna gingen we een stukje varen met de boot, waarna er opeens een speedboot naast ons kwam te liggen. We stapte allemaal over en gingen het andere stuk alleen nog maar met deze boot.


Fouquets Island

Onze eerste stop was op Fouquets Island, een klein eiland met een oude vuurtoren. Het was een leuke stop en ik heb hier nog even de drone losgelaten en een praatje gemaakt met andere studenten uit Nederland en Duitsland. Voor we het wisten moesten we weer terug naar de boot en gingen we een rivier op dat mij erg deed denken aan de rivieren die je ziet in de Amazone. Het was erg mooi om hier te varen en aan het einde van de tocht was een schitterende waterval. Langs de kant zag je veel apen lopen. Het water hier was erg koud om in te zwemmen. Ook was het bijzonder om te voelen dat het veel moeilijker was om in dit water te zwemmen dan in de zee, ik denk dat dit komt door het zout in de zee wat het makkelijker maakt. Hierna gingen we door naar de hoofdattractie, Ile Aux Cerfs.

Plaats van bestemming

Ook hier in Ille Aux Cerfs, hebben we gezwommen in de hemelsblauwe zee. Na het zwemmen kregen we een lekkere lunch. Deze bestond uit een stuk kip, een halve vis en salade/rijst/brood. Als dessert kregen we allemaal nog een gebakken banaan.


Na de lunch heb ik hier ook nog even de drone de lucht in gegooid, wat zeker spectaculaire beelden opleverde. Het eiland is veel groter dan ik van tevoren dacht en er stroomt veel water doorheen.
Na enige tijd gingen we weer naar een ander eiland toe, dat een erg mooi wit strand had. Ook hierna gingen we weer door naar een ander eiland, genaamd Bird Island. Hier sloten we de dag af met een nog een paar drankjes en gingen terug naar Blue Bay. Vanaf hier gingen terug naar huis en namen afscheid van de andere studenten.
Op zondag heb ik zoals gebruikelijk weer de wekelijks schoonmaak dag georganiseerd. Daarnaast heb ik nog wat gevlogen in de buurt en ben op tijd naar bed gegaan, omdat ik maandag weer moet werken.

Recente blogposts

Alles weergeven

Stage 3e jaars november 2018 - maart 2019

Avonturen meebeleven?

schrijf je in en ontvang mijn updates

Over mij

  • YouTube Icon Pim Fischer
  • Instagram Pim Fischer
  • LinkedIn Icon Pim Fischer
  • Facebook Icon Pim Fischer

Mijn naam is Pim Fischer. Voor mijn studie, Finance & Control, aan de Haagse Hogeschool ga ik stage lopen op Mauritius. Een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Het ligt op zo'n 9.500 km hiervandaan en ruim 14 uur vliegen vanaf Amsterdam.  
Het verloop van mijn avontuur >>

 

Mauritius (succesvol afgerond)
winter 2018 - 2019 stage Finance & Control

Cambodja 
zomer 2019 stage Micro-Finance

Stage juli - augustus 2019

Omdat ik me wil oriënteren voor mijn eindstage in micro-finance ga ik in mijn zomervakantie 2019 op stage naar Cambodja. Toevallig is het ook zo'n 9.500 km van thuis, ongeveer net zover als Mauritius. Deze stage is micro-finance georiënteerd. Dus ik hoop hier te leren of ik inderdaad de goede richting opgeslagen ben. 

Hier kun je mijn avontuur volgen in Cambodja >>

Stage 4e jaars eindstage 2020

Mijn stage begint in het najaar bij VSL (Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland), in Delft. Ik sta in de startblokken. 

Eindstage + scriptie (in overleg HHS)
najaar 2020 stage Finance & Control

copyright - Pim Fischer
Middel 1-8.png