Ile Aux Cerfs

De voorgaande week was allesbehalve interessant. We hadden ons allemaal braaf klaargemaakt voor de cycloon die zou komen, maar die stelde (gelukkig) weinig voor. Hierdoor hebben we niet echt andere activiteiten ondernomen, behalve dat we naar de bazaar in Grand Baie zijn gegaan.Deze week echter was wel erg leuk. Op maandag (Kerstavond) hadden we heerlijk gegeten in Grand Baie, waarna we de avond uitgingen. De volgende dag waren we vrij en hebben we wat rondgehangen in de buurt.


Grote groep

Op zaterdag zijn we naar Ile Aux Cerfs gegaan. Dit betekende dat we om 7:45 werden opgehaald door onze taxi, die ons precies naar de andere kant van het eiland bracht. Daar eenmaal aangekomen werden we weer herenigd met de groep van Flic en Flac en dus de andere student van de Haagse Hogeschool. Ook ging de groep uit Blue Bay met ons mee, waardoor we in totaal op 27 mensen zaten.


We stapte eerst aan boord van een overdekte boot met een glazen bodem. Dit was erg leuk, omdat je veel koraal (grijs) en vissen kon zien. We gingen snorkelen in Blue Bay, wat erg mooi was. Hierna gingen we een stukje varen met de boot, waarna er opeens een speedboot naast ons kwam te liggen. We stapte allemaal over en gingen het andere stuk alleen nog maar met deze boot.


Fouquets Island

Onze eerste stop was op Fouquets Island, een klein eiland met een oude vuurtoren. Het was een leuke stop en ik heb hier nog even de drone losgelaten en een praatje gemaakt met andere studenten uit Nederland en Duitsland. Voor we het wisten moesten we weer terug naar de boot en gingen we een rivier op dat mij erg deed denken aan de rivieren die je ziet in de Amazone. Het was erg mooi om hier te varen en aan het einde van de tocht was een schitterende waterval. Langs de kant zag je veel apen lopen. Het water hier was erg koud om in te zwemmen. Ook was het bijzonder om te voelen dat het veel moeilijker was om in dit water te zwemmen dan in de zee, ik denk dat dit komt door het zout in de zee wat het makkelijker maakt. Hierna gingen we door naar de hoofdattractie, Ile Aux Cerfs.

Plaats van bestemming

Ook hier in Ille Aux Cerfs, hebben we gezwommen in de hemelsblauwe zee. Na het zwemmen kregen we een lekkere lunch. Deze bestond uit een stuk kip, een halve vis en salade/rijst/brood. Als dessert kregen we allemaal nog een gebakken banaan.


Na de lunch heb ik hier ook nog even de drone de lucht in gegooid, wat zeker spectaculaire beelden opleverde. Het eiland is veel groter dan ik van tevoren dacht en er stroomt veel water doorheen.
Na enige tijd gingen we weer naar een ander eiland toe, dat een erg mooi wit strand had. Ook hierna gingen we weer door naar een ander eiland, genaamd Bird Island. Hier sloten we de dag af met een nog een paar drankjes en gingen terug naar Blue Bay. Vanaf hier gingen terug naar huis en namen afscheid van de andere studenten.
Op zondag heb ik zoals gebruikelijk weer de wekelijks schoonmaak dag georganiseerd. Daarnaast heb ik nog wat gevlogen in de buurt en ben op tijd naar bed gegaan, omdat ik maandag weer moet werken.