Gabriel Island, snorkelen en varen!

Bijgewerkt: 27 jan 2019

Wat een leuk weekend was dit zeg! Op zaterdag ochtend gingen wij uiteindelijk met een groep van zes naar Grand Baie op zoek naar onze catamaran. Doordat er ook nog locals in onze groep zaten namen wij de Mauritiaanse tijd aan (9.15 terwijl 9.00 de afgesproken tijd was) en moesten zelfs nu nog wachten op de andere groepen!


Grand Baie bij de verzamelplaats: Links staat een gedeelte van de andere groep

Aan boord kregen we iets lekkers te drinken. Wij gingen op de netten aan de voorkant van de catamaran zitten. Superleuk en gezellig! We voeren langs het eiland dat ik altijd vanaf het strand kan zien en nu van zo dichtbij was het echt spectaculair!


Gunner's Quoin ziet er erg mooi uit van dichtbij!

Na de boottrip van een klein uur, kwamen we aan op Gabriel Island, een eiland met prachtige witte stranden. Het is ideaal om er te snorkelen en zonnen. Op de bodem van de zee lag helaas erg veel zand, maar wel zag je veel mooie vissen!


Na 2,5 uur kregen wij een lekkere lunch aan boord. Hierna gingen we zeilend terug naar haven. Eenmaal aangekomen in Grand Baie ging ik met nog een aantal anderen naar het Muay Thai toernooi dat hier plaatsvond, wat op zich wel leuk was om een keer te zien. Hierna zijn we uit eten gegaan bij een echte Italiaan. Moe van de avontuurlijke dag naar huis en naar bed.


Lazy sunday

Op zondag hebben we besloten om toch maar weer richting het strand te gaan hoewel ik de dag ervoor redelijk verbrand was…


Eenmaal op het strand besloten wij om met een bootje richting het koraal te varen om daar te zwemmen en te snorkelen! Erg leuk en mooi, en hoewel ik mij te verbrand voelde om uit de schaduw van de boot te gaan zag ik erg mooie vissen.Hierna gingen wij richting huis en bereidde ik me voor op de nieuwe werkweek.


Tot de volgende keer.

Recente blogposts

Alles weergeven

Stage 3e jaars november 2018 - maart 2019

Avonturen meebeleven?

schrijf je in en ontvang mijn updates

Over mij

  • YouTube Icon Pim Fischer
  • Instagram Pim Fischer
  • LinkedIn Icon Pim Fischer
  • Facebook Icon Pim Fischer

Mijn naam is Pim Fischer. Voor mijn studie, Finance & Control, aan de Haagse Hogeschool ga ik stage lopen op Mauritius. Een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Het ligt op zo'n 9.500 km hiervandaan en ruim 14 uur vliegen vanaf Amsterdam.  
Het verloop van mijn avontuur >>

 

Mauritius (succesvol afgerond)
winter 2018 - 2019 stage Finance & Control

Cambodja 
zomer 2019 stage Micro-Finance

Stage juli - augustus 2019

Omdat ik me wil oriënteren voor mijn eindstage in micro-finance ga ik in mijn zomervakantie 2019 op stage naar Cambodja. Toevallig is het ook zo'n 9.500 km van thuis, ongeveer net zover als Mauritius. Deze stage is micro-finance georiënteerd. Dus ik hoop hier te leren of ik inderdaad de goede richting opgeslagen ben. 

Hier kun je mijn avontuur volgen in Cambodja >>

Stage 4e jaars eindstage 2020

Mijn stage begint in het najaar bij VSL (Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland), in Delft. Ik sta in de startblokken. 

Eindstage + scriptie (in overleg HHS)
najaar 2020 stage Finance & Control

copyright - Pim Fischer
Middel 1-8.png