Gabriel Island, snorkelen en varen!

Wat een leuk weekend was dit zeg! Op zaterdag ochtend gingen wij uiteindelijk met een groep van zes naar Grand Baie op zoek naar onze catamaran. Doordat er ook nog locals in onze groep zaten namen wij de Mauritiaanse tijd aan (9.15 terwijl 9.00 de afgesproken tijd was) en moesten zelfs nu nog wachten op de andere groepen!


verzamelplaats naar Gabriel Island
Grand Baie bij de verzamelplaats: Links staat een gedeelte van de andere groep

Aan boord kregen we iets lekkers te drinken. Wij gingen op de netten aan de voorkant van de catamaran zitten. Superleuk en gezellig! We voeren langs het eiland dat ik altijd vanaf het strand kan zien en nu van zo dichtbij was het echt spectaculair!


Gunner's Quoin
Gunner's Quoin ziet er erg mooi uit van dichtbij!

Na de boottrip van een klein uur, kwamen we aan op Gabriel Island, een eiland met prachtige witte stranden. Het is ideaal om er te snorkelen en zonnen. Op de bodem van de zee lag helaas erg veel zand, maar wel zag je veel mooie vissen!


Na 2,5 uur kregen wij een lekkere lunch aan boord. Hierna gingen we zeilend terug naar haven. Eenmaal aangekomen in Grand Baie ging ik met nog een aantal anderen naar het Muay Thai toernooi dat hier plaatsvond, wat op zich wel leuk was om een keer te zien. Hierna zijn we uit eten gegaan bij een echte Italiaan. Moe van de avontuurlijke dag naar huis en naar bed.


Lazy sunday

Op zondag hebben we besloten om toch maar weer richting het strand te gaan hoewel ik de dag ervoor redelijk verbrand was…


Eenmaal op het strand besloten wij om met een bootje richting het koraal te varen om daar te zwemmen en te snorkelen! Erg leuk en mooi, en hoewel ik mij te verbrand voelde om uit de schaduw van de boot te gaan zag ik erg mooie vissen.


Snorkelen bij Grand Baie

Hierna gingen wij richting huis en bereidde ik me voor op de nieuwe werkweek.


Tot de volgende keer.