Flacq Market

Ja hoor, ook dit weekend was er weer een “cycloon”. Normaal gesproken worden medewerkers naar huis gestuurd wanneer de melding van een klasse II cycloon te horen is op de radio.

Natuurlijk komt deze melding precies (op de minuut) dat ik normaal gesproken klaar ben, wat mij dus geen extra minuten vrije tijd opleverde. Wij zijn die avond nog naar een bar gegaan om te genieten van een aantal cocktails, vervolgens gingen wij uit eten bij Happy Rajah, een van mijn favoriete restaurants. We hebben de avond afgesloten in een aantal clubs.


Op zaterdag hebben we helemaal niks gedaan, we hadden een catamaran cruise gepland, maar deze werd gecanceld door de cycloon (die trouwens niets voorstelde bij ons op het eiland).


Flacq

Op zondag zijn we met de bus naar Flacq gegaan, een stad in het oosten van Mauritius. Dit is een erg klein stadje, waar weinig toeristen komen en heeft een erg grote markt. De busrit hiernaartoe was me een drama. De stad ligt maar op 40 kilometer van de plek waar ik woon, maar toch heeft het ruim twee uur gekost om hier aan te komen. In Flacq hebben we lang over de markt gelopen, groenten gekocht en geluncht.

Vervolgens hebben we nog een tijdje door de stads centrum gelopen, maar vrijwel alles was dicht, waardoor wij maar weer vroeg naar huis gingen. Het weekend hebben we afgesloten op het strand, onder het genot van een biertje en wat chips.


Onze catamaran cruise is verhuist naar aankomende zondag, hopelijk gaat het deze keer wel door!


Pim

Recente blogposts

Alles weergeven

Stage 3e jaars november 2018 - maart 2019

Avonturen meebeleven?

schrijf je in en ontvang mijn updates

Over mij

  • YouTube Icon Pim Fischer
  • Instagram Pim Fischer
  • LinkedIn Icon Pim Fischer
  • Facebook Icon Pim Fischer

Mijn naam is Pim Fischer. Voor mijn studie, Finance & Control, aan de Haagse Hogeschool ga ik stage lopen op Mauritius. Een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Het ligt op zo'n 9.500 km hiervandaan en ruim 14 uur vliegen vanaf Amsterdam.  
Het verloop van mijn avontuur >>

 

Mauritius (succesvol afgerond)
winter 2018 - 2019 stage Finance & Control

Cambodja 
zomer 2019 stage Micro-Finance

Stage juli - augustus 2019

Omdat ik me wil oriënteren voor mijn eindstage in micro-finance ga ik in mijn zomervakantie 2019 op stage naar Cambodja. Toevallig is het ook zo'n 9.500 km van thuis, ongeveer net zover als Mauritius. Deze stage is micro-finance georiënteerd. Dus ik hoop hier te leren of ik inderdaad de goede richting opgeslagen ben. 

Hier kun je mijn avontuur volgen in Cambodja >>

Stage 4e jaars eindstage 2020

Mijn stage begint in het najaar bij VSL (Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland), in Delft. Ik sta in de startblokken. 

Eindstage + scriptie (in overleg HHS)
najaar 2020 stage Finance & Control

copyright - Pim Fischer
Middel 1-8.png