Flacq Market

Ja hoor, ook dit weekend was er weer een “cycloon”. Normaal gesproken worden medewerkers naar huis gestuurd wanneer de melding van een klasse II cycloon te horen is op de radio.

Natuurlijk komt deze melding precies (op de minuut) dat ik normaal gesproken klaar ben, wat mij dus geen extra minuten vrije tijd opleverde. Wij zijn die avond nog naar een bar gegaan om te genieten van een aantal cocktails, vervolgens gingen wij uit eten bij Happy Rajah, een van mijn favoriete restaurants. We hebben de avond afgesloten in een aantal clubs.


Op zaterdag hebben we helemaal niks gedaan, we hadden een catamaran cruise gepland, maar deze werd gecanceld door de cycloon (die trouwens niets voorstelde bij ons op het eiland).


Flacq

Op zondag zijn we met de bus naar Flacq gegaan, een stad in het oosten van Mauritius. Dit is een erg klein stadje, waar weinig toeristen komen en heeft een erg grote markt. De busrit hiernaartoe was me een drama. De stad ligt maar op 40 kilometer van de plek waar ik woon, maar toch heeft het ruim twee uur gekost om hier aan te komen. In Flacq hebben we lang over de markt gelopen, groenten gekocht en geluncht.

Vervolgens hebben we nog een tijdje door de stads centrum gelopen, maar vrijwel alles was dicht, waardoor wij maar weer vroeg naar huis gingen. Het weekend hebben we afgesloten op het strand, onder het genot van een biertje en wat chips.


Onze catamaran cruise is verhuist naar aankomende zondag, hopelijk gaat het deze keer wel door!


Pim