Chinees Nieuwjaar

Afgelopen week zijn wij erg vaak uit geweest, omdat er een studente uit Nederland langskwam, die hier eerder heeft stage gelopen, voor vakantie. Hierdoor hebben we in het weekend dus niet erg veel gedaan, maar we hadden grootse plannen voor maandag.


Dinsdag was het hier namelijk een nationale feestdag vanwege het Chinese Nieuwjaar. Oorspronkelijk wilden we een hotel boeken in Port Louise, om het daar mee te maken. Echter vertelde onze taxi chauffeur dat het feest op dinsdag wordt gevierd. Met deze informatie besloten we om op dinsdag naar Port Louise te gaan. Eenmaal aangekomen liepen we naar China Town, wat compleet verlaten was. Overal op de grond lagen vuurwerk resten, waardoor wij konden concluderen dat we het feest gemist hadden.


Met een beetje naar gevoel gingen we richting huis, waar we kennis maakten met een net uit Nederland gekomen student. Thuis hebben we ons verdriet weggedronken.

Gelena

Voor het aankomend weekend hebben we een catamaran-cruise gereserveerd, alleen lijkt het erop dat er weer een cycloon aankomt, tropische cycloon Gelena. Het is nu afwachten wat voor weer Gelena brengt, want met een cycloon kunnen wij niet catamaran zeilen. We zullen zien...