Chinees Nieuwjaar

Bijgewerkt: 12 feb 2019

Afgelopen week zijn wij erg vaak uit geweest, omdat er een studente uit Nederland langskwam, die hier eerder heeft stage gelopen, voor vakantie. Hierdoor hebben we in het weekend dus niet erg veel gedaan, maar we hadden grootse plannen voor maandag.


Dinsdag was het hier namelijk een nationale feestdag vanwege het Chinese Nieuwjaar. Oorspronkelijk wilden we een hotel boeken in Port Louise, om het daar mee te maken. Echter vertelde onze taxi chauffeur dat het feest op dinsdag wordt gevierd. Met deze informatie besloten we om op dinsdag naar Port Louise te gaan. Eenmaal aangekomen liepen we naar China Town, wat compleet verlaten was. Overal op de grond lagen vuurwerk resten, waardoor wij konden concluderen dat we het feest gemist hadden.


Met een beetje naar gevoel gingen we richting huis, waar we kennis maakten met een net uit Nederland gekomen student. Thuis hebben we ons verdriet weggedronken.

Gelena

Voor het aankomend weekend hebben we een catamaran-cruise gereserveerd, alleen lijkt het erop dat er weer een cycloon aankomt, tropische cycloon Gelena. Het is nu afwachten wat voor weer Gelena brengt, want met een cycloon kunnen wij niet catamaran zeilen. We zullen zien...

Recente blogposts

Alles weergeven

Stage 3e jaars november 2018 - maart 2019

Avonturen meebeleven?

schrijf je in en ontvang mijn updates

Over mij

  • YouTube Icon Pim Fischer
  • Instagram Pim Fischer
  • LinkedIn Icon Pim Fischer
  • Facebook Icon Pim Fischer

Mijn naam is Pim Fischer. Voor mijn studie, Finance & Control, aan de Haagse Hogeschool ga ik stage lopen op Mauritius. Een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Het ligt op zo'n 9.500 km hiervandaan en ruim 14 uur vliegen vanaf Amsterdam.  
Het verloop van mijn avontuur >>

 

Mauritius (succesvol afgerond)
winter 2018 - 2019 stage Finance & Control

Cambodja 
zomer 2019 stage Micro-Finance

Stage juli - augustus 2019

Omdat ik me wil oriënteren voor mijn eindstage in micro-finance ga ik in mijn zomervakantie 2019 op stage naar Cambodja. Toevallig is het ook zo'n 9.500 km van thuis, ongeveer net zover als Mauritius. Deze stage is micro-finance georiënteerd. Dus ik hoop hier te leren of ik inderdaad de goede richting opgeslagen ben. 

Hier kun je mijn avontuur volgen in Cambodja >>

Stage 4e jaars eindstage 2020

Mijn stage begint in het najaar bij VSL (Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland), in Delft. Ik sta in de startblokken. 

Eindstage + scriptie (in overleg HHS)
najaar 2020 stage Finance & Control

copyright - Pim Fischer
Middel 1-8.png