Black river Gorges Park en Grand Baie


Ook mijn zaterdag was erg leuk. Wij zijn met z’n 10en in totaal naar Black River Gorges park gereden om daar te gaan wandelen. Van tevoren had ik al wat drinken ingeslagen, maar ik ging die ochtend ook naar de bakker om voor mijn onbekende broodjes te halen.

We reden uiteindelijk met twee auto’s en de rit duurde aardig lang. Na ongeveer 60 minuten rijden kwamen wij aan en zagen gelijk kleine apen op de weg lopen. Ook stonden hier twee grote standbeelden van goden.

Eén van de standbeelden


De wandeling was erg mooi en heel erg intensief. Er moest veel geklommen worden en er lag geen echte weg. Uiteindelijk was het de klim zeker waard, want het uitzicht van bovenaf was prachtig.


Uitzicht vanaf een berg, in de verte zie je de oceaan

Het plan was om de grote route te lopen maar omdat er weinig of geen navigatieborden hingen waren we opeens terug bij onze auto’s. Het was nog niet zo laat dus we vertrokken om te kijken bij de Eau blue watervallen. Hier eenmaal aangekomen kwam er geen druppel water vanaf, maar zat het wel bomvol muggen. Iedereen is hier dus een paar bulten rijker geworden.

De opgedroogde watervallen


Hierna gingen we maar naar huis en hebben snel wat gegeten in de hoofdstraat. Later op de avond gingen we uit in Grand Baie en kwamen daar de andere groep studenten tegen die in een andere stad wonen (Flic en Flac). Supergezellig!


Op zondag hebben we het allemaal maar een beetje rustig aan gedaan en heb ik de nodige huishoudelijke taken moeten verrichten...