Port Louis en bergen suiker!

Bijgewerkt: 24 jan 2019

De vrijdagavond na het werk begon voor mij rustig. Na de drukke werkweek ging ik met een groepje naar het strand, waar we wat dronken en het gezellig maakte.


Op zaterdag ochtend zijn we naar de hoofdstad van Mauritius, Port Louis gegaan. De bustocht vanaf mijn huis duurde lang, maar het was zeker interessant. Langs de weg zie je de grote verschillen tussen arm en rijk hier in het land. Even verderop van een mega villa staat een klein hutje, met een waslijntje en oude golfplaat als dak. Het is best schokkend om deze verschillen te zien, maar toch heb ik het gevoel dat er een wederzijds respect naar elkaar is. Op straat en in de markt zie je mensen van alle culturen en geloven zonder enig probleem tussen elkaar lopen en maken ze gezellig een praatje met elkaar. Er is veel wat hier veranderd moet worden, maar ik hoop dat het dit respect niet aantast.


Hoofdstad

Port Louis is een interessante hoofdstad om een keer te hebben gezien. Na de 90 minuut durende busreis, voor een afstand van minder dan 22 kilometer, kwamen we aan bij de centrale bushalte. Het busstation is erg chaotisch, bussen reden alle kanten op, overal gingen toeters af en mensen die rennen naar een bus.Uiteindelijk lukte het ons toch om ons door de drukte naar de markt te wringen en spraken met elkaar af na een uur weer op een punt te verzamelen.


Keuze stress

Samen met twee andere jongens gingen wij eerst op zoek naar wat eten en mijn ogen vonden een beroemde Dholl Puri kraam die ik van internet ken. Dholl Puri is soort Indiase pannenkoek, gevuld met een mix van curry en bonen. Hij was erg lekker, wat dan ook de grote rij verklaard. Leuk om te zien was dat er een grote rij stond bij deze kraam, en geen rij bij de kraam ernaast. Dit komt omdat de locals hier weten welke lekkerder is en daar liever voor in de rij staan. Oh ja, ze kosten 12 rupees per stuk (30 euro cent).

Ga dus zeker naar de linker!

Vervolgens kregen we allemaal een beetje dorst en gingen dus de markt in. Gelijk bij de ingang van de markt is een tent die een heel lekker drankje verkoopt. Het is een soort vanille/custard melk, getopt met wat ijsblokjes, limonadesiroop en een soort passievruchtpitjes erin. Dit was echt superlekker en koste 25 rupees, wat ongeveer 65 euro cent is.


Voor de rest heb ik op de markt verschillende soorten fruit en groente kunnen scoren, die ik komende week zal gebruiken om mee te koken.
Op een gegeven moment wilden de anderen nog de vleesmarkt op en ik was zo slim om mee te gaan… Wat een lucht. Het vlees ligt er gewoon open en bloot en niet in de koeling.


Met een volgeladen tas gingen we naar Port-Louis Seafront, een luxe winkelgebied waar we veel tijd in hebben doorgebracht.Uit de stad

Hierna namen we de bus naar de beroemde tuinen in Pampelmousse, die erg mooi waren. Let erop dat je je verblijfsvergunning meeneemt hiernaartoe, want toeristen betalen 200 rupees, en locals 25. Na een rondje waren we hier wel weer op uitgekeken en het grootste gedeelte van de groep ging door naar huis.

De lelie's waren leuk om in het echt gezien te hebben

Cultuur

Maar ik niet! Samen met twee anderen bezochten wij het Sugar Adventure museum. Ook hier was een grote korting voor mensen met een verblijfsvergunning of studentenkaart. Als je een verblijfsvergunning hebt laat deze zeker zien, want dan betaal je maar 150 i.p.v. 400 rupees.

Het suiker museum vond ik inhoudelijk niet super interessant, maar aan het einde is een leuke boetiek waar wij 12 verschillende soorten suiker, 6 verschillende soorten rum en nog diverse soorten honing/jam mochten proeven.


Na al deze avonturen zijn wij nog naar een visrestaurant gegaan, wat een interessante ervaring was.


Op zondag hebben wij vrijwel niks gedaan. Zelf heb ik het huis wat aan kant gebracht en boodschappen gedaan voor volgende week. Voor het komend weekend hebben we nog geen plannen klaarstaan, maar ik weet zeker dat het leuk wordt!

Recente blogposts

Alles weergeven

Stage 3e jaars november 2018 - maart 2019

Avonturen meebeleven?

schrijf je in en ontvang mijn updates

Over mij

  • YouTube Icon Pim Fischer
  • Instagram Pim Fischer
  • LinkedIn Icon Pim Fischer
  • Facebook Icon Pim Fischer

Mijn naam is Pim Fischer. Voor mijn studie, Finance & Control, aan de Haagse Hogeschool ga ik stage lopen op Mauritius. Een prachtig eiland in de Indische Oceaan. Het ligt op zo'n 9.500 km hiervandaan en ruim 14 uur vliegen vanaf Amsterdam.  
Het verloop van mijn avontuur >>

 

Mauritius (succesvol afgerond)
winter 2018 - 2019 stage Finance & Control

Cambodja 
zomer 2019 stage Micro-Finance

Stage juli - augustus 2019

Omdat ik me wil oriënteren voor mijn eindstage in micro-finance ga ik in mijn zomervakantie 2019 op stage naar Cambodja. Toevallig is het ook zo'n 9.500 km van thuis, ongeveer net zover als Mauritius. Deze stage is micro-finance georiënteerd. Dus ik hoop hier te leren of ik inderdaad de goede richting opgeslagen ben. 

Hier kun je mijn avontuur volgen in Cambodja >>

Stage 4e jaars eindstage 2020

Mijn stage begint in het najaar bij VSL (Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland), in Delft. Ik sta in de startblokken. 

Eindstage + scriptie (in overleg HHS)
najaar 2020 stage Finance & Control

copyright - Pim Fischer
Middel 1-8.png