2 cruises 2 dagen

Jaja, mijn één na laatste weekend zit erop.


Wat een geluk hadden wij met het weer dit weekend zeg. Alle weersvoorspellingen gaven aan dat het flink zou gaan stormen, maar toch hebben we maar een cruise geboekt omdat we niet nog een weekend niets wilden doen.


Dolfijnen

Uiteindelijk gingen wij op zaterdag naar Ile Aux Bénitiers met een speedboot. Eerst hebben wij gezwommen met dolfijnen, maar zelf vond ik dit erg teleurstellend. Ten eerste waren hier meer boten met toeristen dan dolfijnen en ten tweede zag je de dolfijnen echt voor 3 seconden wanneer de kapitein "Allee!" schreeuwde en je het water in moest springen.

Ile Aux Benitiers, Mauritius

Steen

Na het dolfijnen avontuur gingen wij verder naar Ile Aux Bénitiers. We kwamen langs the Crystal Rock, een beroemde steen in het water, wat precies interessant is voor ...30 seconden. Het eiland is veel leuker, hier konden wij lekker zwemmen, eten en drinken. Rond drie uur gingen wij weer met de speedboot terug naar huis. Nog wat kleine huishoudelijke taken gedaan en begonnen met de voorbereiding voor de avond en de volgende dag.Ontbijt op de boot

Op zondagochtend gingen wij naar Grand Baie opzoek naar een catamaran. Gelukkig was het geen probleem om er een te vinden en tien minuten later zeilden we naar Gabriel Island. Natuurlijk begint deze zeereis met een biertje om 9:15, wat de dag alleen maar beter maakt.

Phoenix beer, Mauritius

Sportief

Na 1,5 uur cruisen kwamen wij aan op Gabriel Island. We gingen snorkelen, zwemmen en genieten van de omgeving en het prachtige weer. Na de lunch op de boot en zijn we weer richting huis gevaren. De terugreis was erg interessant omdat de oudere passagiers op de boot veel meer in een feestsfeer waren dan de jongeren, wat leidde tot een aantal geweldige momenten.

Gabriel Island, Mauritius

Nu moet ik weer even aan het werk,


Tot volgende week!